Rules

LoL 5on5 Summoners' Arena #64 Romania

Last change: 01.02.2020 07:31

These are the rules for the LoL 5on5 Summoners' Arena #64 Romania. We make every effort to ensure the rules are complete and up to date but this may not always be the case. You should also check the Info Page and News for additions, exceptions and modifications that may apply. The rules are a guideline and the decisions by admins may differ from them depending on the circumstances. If you have any questions about the rules, please write a support ticket.

1. Setari

Setarile Tournament Code a fost dezvoltat de ESL impreuna cu Riot Games, pentru a automatiza turneele ESL prin crearea camerelor de joc cu setarile corecte pentru meci si prin raportarea rezultatelor din meci direct pe site, fara a mai fi nevoie de screenshot dupa terminarea meciului. Este obligatoriu folosirea codului in turnele ESL. In cazul in care apar anumite problem in folosirea codului, este permis crearea manuala a camerei numai dupa acordul unui admin al turneului.

2. Regulile meciurilor

2.1. Neprezentare/ No show

Fiecare echipa vor avea timp maxim 15 minute pentru a se prezenta la meci(Ora meciului + 15 minute). Uploada-ti mereu un printscreen prin care sa aratati ca adversarii nu s-au prezentat la timp pentru meci, meciul sa fie creat de tournament code altfel nu va fi luat in considerare, si incercati sa anuntati un admin pentru a va confirma meciul. Va rog sa retineti, daca o echipa se prezinta la timp in camera meciului, dar este nevoita in a parasi camera pentru rezolvarea unor probleme, nu este contorizat ca si Neprezentare in cazul in care nu va revini in cele 15 minute inapoi. Abuzarea acestei excepti va conduce la descalificarea echipei.

2.2. Modul de joc

 • Cel mai bun dintr-un meci (Bo1), echipa cu cea mai buna pozitie in bracket vor avea dreptul de a-si alege partea pe care vor juca.
 • Cel mai bun din trei meciuri (bo3), echipa cu cea mai buna pozitie in bracket vor avea dreptul de a-si alege partea in primul meci, in meciul doi urmand ca cealalta echipa sa isi aleaga partea. In cazul in care se ajunge in meciul trei, echipa cu cel mai rapida victorie in primele 2 meciuri isi va alege partea.

2.3. Pregatirea jocului

 • Va rugam sa va rezolvati problemele inainte ca meciul sa inceapa. Probleme de conexiune sau hardware in timpul meciului poate duce la descalificarea echipei de catre adminii ESL.
 • Asigurati-va ca toti jucatori sunt eligibili de a juca. Toti jucatorii vor trebui sa fie inregistrati in echipele lor corespunzatoare. Folosirea unui jucator neinregistrat va duce pe rand la: avertizare, 2-6 puncte de penalizare, refacerea jocului(depinde de caz), descalificarea din turneu.
 • Toti jucatorii vor trebui sa isi adauge Summoner Name-ul la sectiunea de ‘Conturi de joc/Gameaccount’ de pe profilul ESL. Orice greseala sau lipsa acestuia va duce pe rand la: avertizare(cu mentiunea ca imediat dupa terminarea partidei sa isi rezolve problema), 1-3 puncte de penalizare(depinde de caz). O simpla greseala sau lipsa a contului de joc nu va duce la descalificarea meciului sau rejucarea acestuia, dar jucatorul va trebui sa isi rezolve problema cat mai repede dupa terminarea partidei.
 • In cazul in care, din anumite probleme, nu s-a putut folosi tournament code, cel care va crea camera manual, va fii nevoit sa distribuie numele si parola adversarilor, ori printr-un comment pe pagina meciului ori pe chat-ul meciului de pe site.
 • Fiecare echipa are dreptul la 3 banuri, folosirea unui campion banat este interzis si poate duce la penalizarea echipei/jucatorului.
 • Folosirea unui campion care nu a fost ales este interzisa, si va duce la refacerea jocului. In cazul in care un campion a fost ales gresit din motive de conexiune, va fii permis schimbarea doar acelui campion. Inceperea meciului cu un campion care nu a fost ales poate duce la penalizarea jucatorului cu 2 puncte si 3 puncte echipa.
 • Schimbarea jucatorului este permisa dupa inceperea ban-urilor si pick-urilor, doar daca echipa adverse este de acord. In cazul meciurilor de tipul BO3, este permis schimbarea jucatorilor intre runde cu mentiunea ca cel putin 3 jucatori din primul meci sa fie si in urmatoarele meciuri.

2.4. In timpul meciului

 • Meciurile se vor juca 5v5, in cazul in care unei echipe ii lipseste un jucator pot juca 5v4 numai in cazul in care echipa adversa este de acord.
 • Deconectarea unui jucator: In cazul in care se foloseste Draft Mode si nu Tourmanent Mode, iar in timpul meciului un jucator este deconectat, meciul va continua. Jucatorul deconectat va trebui sa revina in joc cat mai repede posibil.

2.4.1. Reguli de pauza

 • Intr-un meci jucat cu Tournament Mode, este interzis folosirea pauzei fara un motiv intemeiat cum ar fii deconectarea unui jucator.
 • Pauza nu are trebui sa tina mai mult de 10 minute. In cazul in care este nevoie de mai multe minute de pauza, adversarul trebuie sa fie de acord sau un admin ESL, altfel meciul va continua.
 • Este permis sa folositi pauza daca un jucator este deconectat.
 • In celelalte cazuri amandoua echipele trebuie sa fie de acord.
 • Scoaterea pauzei este permisa numai dupa ce amandoua echipele si-au dat acordul pe allchat sau daca au trecut cele 10 minute si in cazul in care alte intelegeri nu au fost facute.
 • Pauza se va folosi doar in cazul in care actiunea jocului nu este in mijlocul unui teamfight.
 • Abuzul de folosire a pauzei duce automat la penalizari sau chiar descalifcari. Pentru a demonstra este nevoie de screenshot si uploadat pe pagina meciului.

2.4.2. Refacerea jocului

 • Echipele pot fi de acord cu refacerea meciului daca cred ca este nevoie sa joci cinstit sau echilibrat meciul, sau pentru rezolvarea problemelor tehnice.
 • Un joc refacut va trebui rejucat cu aceeasi jucatori, pick-uri si banuri, si cu aceleasi Summoner Spell.
 • In cazul in care, pentru un jucator este imposibil reintrarea in joc dupa ban-uri si pick-uri din cauza unui bug, meciul va fii refacut numai daca timpul meciului nu este mai mare de 1:30 sau daca ‘First Blood’ nu a fost facut. Pentru ca un jucator sa demostreze ca nu poate reintra in joc va fi nevoie de un prinstscreen.
 • Un joc va fii terminat cand Nexus-ul unei echipe va fii distrus sau o echipa va abandona jocul.

2.5. Actiuni ilegale

Orice actiunea care va aduce un avantaj necinstit este ilegal. Aici sunt incluse si bug-urile, folosirea acestora va duce la penalizari sau chiar descalificare.

2.6. Spectatori

 • Spectatorii sunt permisi in lobby numai daca cele doua echipa sunt de acord. Exceptie de la aceasta regula fac parte adminii ESL LOL sau personae care au primit acordul unui admin pentru a intra spectator(ex. Comentatori sau Streameri). Nu este permis ca un streamer oficial ESL (ex. ESL TV) sa fie refuzat pentru a intra in camera jocului, daca un admin ESL ti-a cerut sa il inviti.
 • Echipele are trebui sa fie de acord in a lasa un spectator doar daca are incredere in aceasta. Nu sunt premise protestele dupa meci impotriva unui spectator cu care ai fost de acord.
 • Trasmiterea unui meci ESL este permisa numai cu acordul unui admin ESL. Pentru a primii acordul acestuia scrie un ticket la setiunea de Support.
 • Transmiterea unui meci pe stream-ul personal este permis numai daca meciul respective nu este transmis de un streamer oficial ESL. Pentru a transmite un meci pe stream-ul personal care este transmis si de un streamer oficial ESL, va trebui intai sa primesti acordul unui admin ESL. Transmiterea meciului fara acordul unui admin va fii descalificat sau chiar inchiderea contului definit pe site-ul ESL a celui care transmite meciului pe streamul personal.

3. Puncte de penalizare

In general, un jucator/echipa poate primi pana la 6 puncte penalizare pe meci, cu exceptia cazurilor in care necesita penalizari mai mari. O echipa este penalizata doar pe o data pe un singur tip de incalcare a regulilor, chiar daca mai multi jucatori incalca aceasi regula. Cand un jucator incalca mai multe reguli acesta va primi punctele de penalizare acumulate.

 • Inactive barrage - Folosirea unui jucator care a fost inactive in echipa: 3 PP
 • Barrage - Folosirea unui jucator care are deja freeze pe cont: 6 PP
 • Jucator neinregistrat/Cont de joc gresit - Folosirea unui jucator neinregistrat sau care are Gameaccount-ul gresit: 1 PP.
 • In cazul in care un jucator are deja trimisa cererea de modificare a Contului de joc, dar aceasta a fost accepta dupa terminarea meciului, jucatorul in cauza nu va fii penalizat. Orice cerere de modificare a Contului de joc trebuie sa contina un printscreen in care sa se vada ca este logat pe contul de joc, altfel cererea va fii rejectata si implicit se va incadra in penalizarea de mai sus.
 • Multiple/Fake account - Folosirea mai multor conturi sau unui cont fake: Atentionare/ 1-3 puncte.
 • Faking country/nationality - Adaugarea unei tari/nationalitati false pe contul de profil: Atentionare / 1 / 2 / 3 PP.
 • Deception - Folosirea oricarui tip de inselatiune : 1 – 4 PP.
 • Fake result/match media. - Adaugarea unui rezultat/printscreen fals: 6 PP.
 • Cheating.Folosirea oricarei actiuni de dezavantajare necinstita a adversarului: 12 PP.
 • Folosirea unui jucator strain: Descalificare imediata din turneu + 6 PP.
 • Folosirea unui jucator care a jucat deja la o alta echipa in acelasi turneu: Descalificare imediata din turneu + 6 PP.
 • Folosirea abuziva a pauzei: 1 – 3 PP.
 • Offence.Folosirea de injurii/jignirii in camera jocului si in timpul meciului: 3 PP.
 • Spamming.Folosirea allchat-ului fara un motiv intemeiat: 1 PP.

4. Nota

Acuzare/tragerea la raspundere oricariu admin fara nici o dovada va fii penalizata, si se poate ajunge chiar la inchiderea contului ESL. In situatia in care un admin trebuie sa ia o decizie, singura interpertare/decizie care va fi luata in considerarea va fi cea a adminilor ESL, chiar daca aceasta nu este in conformitate cu regulile de mai sus. Regulile de mai sus ar trebui sa asigure fair-play-ul si competivitatea turnelui, si vor fii puse in aplicare pe baza spiritului de joc si nu literamente pe setul de regului.