Rules

play Hearthstone Adria Open Cup #1

Last change: 01.02.2019 00:18

These are the rules for the Hearthstone Adria Open Cup #1. We make every effort to ensure the rules are complete and up to date but this may not always be the case. You should also check the Info Page and News for additions, exceptions and modifications that may apply. The rules are a guideline and the decisions by admins may differ from them depending on the circumstances. If you have any questions about the rules, please write a support ticket.

1. Adria regija

Adria regija na ESL-u obuhvaća slijedeće zemlje: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija.

1.1. Pravo sudjelovanja

U 1on1 natjecanjima svi igrači moraju biti iz Adria regije.

2. Pravila za Adria kupove

2.1. Screenshots

Igrači su dužni nakon svake partije slikati rezultat, te uploadati screenshotove na stranicu meča. Lažiranje i manipuliranje je strogo kažnjivo. Ime screenshota mora sastojati nickname oba protivnika te klase kojim se igralo (primjer: Kolento_vs_Strifecro_Warlock_vs_Rouge). Ukoliko se natjecatelji ne pridržavaju pravila , mogući su kazneni bodovi.

2.2. Decklists

Finalisti natjecanja, kao i natjecatelji u borbi za treće mjesto, dužni su na kraju natjecanja predati deckliste s kojima su se natjecali administratorima natjecanja.

3. Adria Open službeni format natjecanja

Svi mečevi moraju se odigrati isključivo na Europskom serveru, na accountu čiji battletag je prijavljen u profilu igrača. Adria Open' kupovi i 'Adria Open Monthly Finals igraju se u BO5 meč modu.

Format meča se može razlikovati unutar jednog natjecanja (primjer: 128 igrača, prve dvije runde se igraju po BO3 formatu, nakon toga dolazimo do broja od 32 igrača gdje se nastavlja u BO5 meč modu).

U meč se ulazi sa "blind pickom", odnosno igrač nije dužan najaviti s kojom klasom i deckom ulazi u meč, već je isključivo bitno da je ta klasa jedna od onih koje je prethodno birao.

Dozvoljen je samo jedan deck po klasi, što znači da u jednom meču protivnik ne može igrati npr. "Warlock Zoo" deck, pa poslije odabrati "Warlock Handlock" deck.

Ukoliko partija završi nerješeno (primjer: oba igrača umru od Hellfire karte, ta partija se ponavlja sa istim deckovima).

Svi mečevei se igraju u Conquest formatu.

3.1. Conquest format

Conquest je format natjecanja gdje pobjednički igrač mora promjeniti klasu s kojom igra, a poraženi smije zadržati ili promjeniti na drugu klasu.

  • Svi mečevi igraju se po best of 5 sistemu, odnosno prvi igrač koji pobjedi 3 partije je pobjednik i prolazi u slijedeće kolo.
  • Svaki natjecatelj mora izabrati 3 različite klase prije početka meča. Da bi se smatrao pobjednikom meča, natjecatelj mora pobjediti jednom sa svakom klasom.
  • Pobjednik partije mora promjeniti klasu s kojom je odigrao tu partiju i tu klasu više ne smije koristiti do kraja meča.
  • Gubitnik partije smije zadržati ili promjeniti klasu.
  • U slučaju prekida veze usred meča, te se igrač ne uspije ponovno spojiti, automatski gubi tu partiju u meču.
  • Za svaku partiju u meču screenshoti sa rezultatom su obavezni
  • Sideboarding i izrada novih deckova nisu dozvoljeni
  • Ukoliko vam ova pravila nisu jasna, pogledajte i službeni Blizzardov video koji objašnjava Conquest format.

3.1.1. Pick faza za Adria Open kupove

Igrači su dužni prije meča u chatu na ESL stranici obaviti najavu klasa s kojima će igrati (više rangirani igrač bira tko će prvi krenuti sa pickom) za BO5 sistem po slijedećem principu:

Igrač #1 bira 1. klasu s kojom želi sudjelovati u meču (primjer: Paladin)
Igrač #2 bira 1. klasu s kojom želi sudjelovati u meču (primjer: Warrior)
Igrač #2 bira 2. klasu s kojom želi sudjelovati u meču (primjer: Rogue)
Igrač #1 bira 2. klasu s kojom želi sudjelovati u meču (primjer: Rouge)
Igrač #1 bira 3. klasu s kojom želi sudjelovati u meču (primjer: Warlock)
Igrač #2 bira 3. klasu s kojom želi sudjelovati u meču (primjer: Paladin)

4. No Show

Ukoliko se neki od natjecatelja ne pojavi u roku 10 minuta od zakazanog vremena meča, protivnik je dužan to napisati u komentarima meča, te obavjestiti administratora u chatu kupa. Ovo je najbrži način da se meč provjeri, jer admini ne stignu zasebno provjeravati svaki meč.

5. Prekid meča

Svaki natjecatelj je odgovoran za svoju internet konekciju, te ukoliko dođe do prekida iste usred meča, te se ne uspije reconnectati, automatski gubi tu partiju u meču. Također nije dozvoljeno napuštati "challenge" unutar igre, te se isto također smatra gubljenjem jedne partije u meču.

6. Stream

Ukoliko postoji stream za kup, te njihov meč bude odabran za stream, igrači su dužni prihvatiti komentatore preko ingame klijenta. Battletagovi komentatora će biti prethodno objavljeni. Meč ne počinje dok igrači i komentatori nisu spremni.

6.1. Personal stream

Igračima je dozvoljeno streamati svoje mečeve isključivo ukoliko ne postoji službeni stream organiziran od strane ESL-a. Ukoliko postoji, igraču je zabranjeno streamati te mu prijeti diskvalifikacija u natjecanju.

7. Kazneni bodovi/Penalty points

U pravilu igrač i tim mogu dobiti do 6 pp-a po meču, osim ako pojedini prekršaj ima veću kaznu. Tim se kažnjava samo jednom po prekršaju bez obzira koliko igrača je napravilo isti prekršaj. Ukoliko se radi o više različitih prekršaja bilo tima ili igrača, pp-i se zbrajaju.

Rule violation Number of penalty points
General
No show Team: 3; Player: 2
Reject compulsory challenge Normal: 1
Intense (top 10): 2
Abort match Player / Team: 4
Use of ineligible player
Inactive barrage Player / Team: 3
Barraged Player / Team: 6
Unregistered player Player / Team: 3
Missing Premium (where required) Player / Team: 3
Missing Trusted (where required) Player / Team: 3
Ringer/Faker Player / Team: 6
Playing with wrong gameaccount Player / Team: 3
Playing without a registered gameaccount Player / Team: 3
Unsportsmanlike behaviour
Multiple/Fake accounts Warning / 1-3 penalty points
Faking country/nationality Warning / 1 / 2 / 3 penalty points
Deception Player / Team: 1 - 4
Fake result Player / Team: 4
Fake match media Player / Team: 6
Fake match Player / Team: 6
Cheating Player: 12 / Team: 6
Usage of forbidden Mods and Skins 1 / 2 / 3 penalty points
Matchmedia
Missing, incomplete screenshots Player / Team: 1