Rules

play Dota 2 5on5 Esport Fest Qualification #2 Hungary

Last change: 01.12.2019 19:49

These are the rules for the Dota 2 5on5 Esport Fest Qualification #2 Hungary. We make every effort to ensure the rules are complete and up to date but this may not always be the case. You should also check the Info Page and News for additions, exceptions and modifications that may apply. The rules are a guideline and the decisions by admins may differ from them depending on the circumstances. If you have any questions about the rules, please write a support ticket.

1. Lobby beállítások

A csapatoknak minden ESL meccsen az alábbi beállításokat kell használnia beállításokat kell használnia.

 • Lobby jelszó: Kötelező ¹
 • Mérkőzés neve: Választható
 • Csalások: Kikapcsolva
 • Botok nehézsége: Véletlenszerű
 • Változat: Bajnokság
 • Sorozat típusa: Nincs sorozat
 • Játékmód: Captains Mode
 • Kezdőcsapat: Véletlen
 • Radiant büntetés: Nincs
 • Dire büntetés: Nincs
 • Szerver helye: Luxembourg
 • Nézők: Igen
 • Dota TV késleltetés: 2 perc

¹ Osszátok meg az ellenfélellel, hogy megtalálhassák a lobbyt.

2. Mérkőzés beállítások

2.1. Szerver

Az alapértelmezett szerver Luxembourg. Ezt meg lehet változtatni, de csak akkor, ha az ellenfél csapat is beleegyezik.

2.2. Késés/nem megjelenés

Minden csapatnak 15 perc áll rendelkezésére, hogy megjelenjen az adott mérkőzésen. (Mérkőzés időpont +15 perc). 15 perc után történő megjelenés már alapértelmezett győzelemnek minősül az ellenfél csapat számára.. A várakozó csapatnak Óvást (Protest) kell nyitnia, vagy fel kell vennie a kapcsolatot egy ESL adminnal az ESL chaten keresztül, hogy megkaphassák a győzelmet. Kérjük vegyétek figyelembe, hogy ha egy csapat / játékos megjelent a lobbyba de azt elkellet hagynia egy probléma megoldása érdekében, az nem számít „no show”-nak ha nem ér vissza a mérkőzésidőpont +15 percre.

2.3. Játékmódok

2.3.1. Best of One

A bal oldalon elhelyezkedő csapat lesz a radiant. A lobby beállításokban a “Kezdő csapat” véletlenszerűnek kell legyen, így az elsőként tiltó csapat is véletlenszerű lesz

2.3.2. Best of Three

Az elsőként bal oldalon elhelyezkedő csapat a radiant, de a következő meccsen helyet kell cserélni. A harmadik mérkőzésben az utolsó mérkőzést nyert csapat választhat a kezdésről. A “Kezdő csapat”-t Radiant-re kell állítani az első két alkalommal, a harmadik mérkőzésben pedig arra, amit a csapat választott. Az oldal, amit így választanak, fog rendelkezni az első választással/tiltással.

2.3.3. Best of Five

Az elsőként bal oldalon elhelyezkedő csapat a radiant, de a következő meccsen helyet kell cserélni, ennek az ötödik meccsig ígykell történnie. Az ötödik meccsen, az első mérkőzést megnyert csapat választhat az oldalról. “Kezdő csapat”-t az ötödik mérkőzés kivételével mindig Radiant-re kell állítani. A ötödik mérkőzésben pedig arra, amit a csapat választott. Az oldal, amit így választanak, fog rendelkezni az első választással/tiltással.

2.4. Mérkőzés előkészítése

Kérjük, hogy a csapatok minden hibát szünetessenek meg a játékok előtt. A számítógép vagy internete meghibásodás a játék közben az ESL adminok által kizáráshoz vezethet.

 • Ha bármilyen megállapodás, vagy változtatás születik a csapatok között, akkor azokat a meccs kommenteknél kötelezően tüntessék fel.
 • A csapatok bizonyosodjanak meg arról, hogy a beállítások megfelelőek.
 • Győzödjenek meg arról, hogy csak olyan játékosok vannak bent, akik be vannak regisztrálva az ESL oldalára. Az a csapat, amely nem a csapatban regisztrált játékossal játszik, akkor (a) figyelmeztetésben, (b) diszkvalifikációban, (c) 2-6 büntető pontban, (d) újrajátszásba részesülhet a vétségtől függően.

2.4.1. Játékfiók

Ahhoz, hogy részt lehessen venni az ESL Dota 2 kupákon és bajnokságokon, kötelező beregisztrálni a Játékprofilotokat, amit későbbiekben nem tudtok megváltoztatni. Itt tudjátok ezt megtenni (http://www.esl.eu/eu/dota2/add_gameaccount/?type=steamid_dota2). A rossz, hiányzó, vagy régi fiókok (a) figyelmeztetéshez, (b) 1-3 büntetőponthoz is vezethet, a helyzettől függően. Egy ilyen eset nem jár kizárással, de minél előbb legyen megváltoztatva.

2.4.2. Host kiválasztása

 • Ha mindkét csapat fel van hatalmazva arra, hogy lobby-t kreáljanak, akkor a csapatok döntsék el egymás között, hogy ki hozza létre és küldjék el egymásnak a lobby jelszavát.

2.4.3. Játékos váltás

Miután a játék elkezdődött, már nem lehet embert váltani.

2.4.4. Beugrók

A csere emberek engedélyezve vannak a kupa ideje alatt, viszont rendelkezniük kell érvényes ESL profillal, továbbá a csapatban is benne kell lenniük. Ennek hiányában a csapat kizárásra kerül.

2.5. Ingame beállítások

2.5.1. A játékosok száma

A mérkőzések 5 az 5 ellen játszandóak, ha valamelyik csapat ezt nem tudja teljesíteni, akkor elvesztették a mérkőzést.

2.5.2. Játékos kifagyás

A játékból kidobott játékosokra 10 perc várakozási idő engedélyezett.

2.5.3. Mérkőzés megállítása

Tilos megállítani a mérkőzéseket, ha nincs rá komoly indok. Miután megállították, a csapatnak meg kell mondania az indokot.

 • A játékosoknak/csapatoknak 10 perc pause engedélyezett. Ennél hosszabb igénybevétel esetén, engedélyt kell kérni az ellenféltől vagy az ESL Adminoktól, ha ezek nem teljesülnek a mérkőzés folytatódik.
 • Minden más esetben mindkét fél beleegyezésére szükség,van a játék megszakításához, amit all chatbe kell jelezni.
 • A játék újraindítása csak akkor engedélyezett, ha mindkét fél készen áll a folytatásra és ezt jelezte is all chatbe.
 • A megállítás nem megfelelő használata kizáráshoz vezet. A megfelelő bizonyítékokat kérjük a csapatok a meccsük oldalálra töltsék fel.

2.5.4. Újrajátszás

Csapatok megegyezhetnek egy adott mérkőzés újra játszásáról, ha úgy gondolják, hogy az szükséges, ahhoz hogy megoldódjanak egyes technikai problémák.

2.5.5. Rematch Rules

 • Az új mérkőzésen is az előző bannokkal és pickekkel kell játszani és nem megengedett a játékos csere.

2.5.6. A mérkőzés leállítása

A “gg” All chat-be való beírásával leállíthatjátok a meccset.(“ ” nélkül).l

2.6. Illegális megmozdulások

Bármilyen tevékenység, mely igazságtalan előnyhöz juttathat, szabálytalan. Ebbe a játékban előforduló hibák is beletartoznak

2.7. Nézők

Nézőket beengedni a lobbyba tilos(menedzserek, közvetítők stb.)

2.7.1. Közvetítés

ESL mérkőzések közvetítése csak akkor lehetséges ha egy ESL admin arra engedélyt ad. Kérlek írj support jegyet ha szeretnél te is ESL mérkőzéseket közvetíteni.

2.7.2. Egyéni közvetítés

Mint játékos megengedett, hogy közvetíts (streamelj) egy mérkőzést ha az ESL TV nem közvetíti a mérkőzéseteket. Ha az ESL TV közvetíti azt, akkor a játékos közvetítése nem megengedett ha arra nem kaptál külön engedélyt egy admintól. Ha még is közvetít akkor az a játékos, vagy akár a csapat kizárásához is vezethet.

3. Mérkőzés bizonyítékok

Minden mérkőzéssel kapcsolatos bizonyítékot(screenshot, demó stb) legalább 14 napig meg kell tartani. Általános esetben, ezeknek a bizonyítékoknak feltöltésre kell kerülni a mérkőzés részletek menüpontban. A mérkőzésekkel kapcsolatos bizonyítékok meghamisítás büntetőpontokat von maga után. A feltöltött bizonyítékok elnevezésének mindig tükröznie kell azoknak tartalmát. Amennyiben egy admin munkáját akadályozza a rosszul elnevezett mérkőzés média büntetőpontot szabhat ki, azonban ez nem adhat okot a másik csapatnak az óvásra.

3.1. Screenshotok

3.1.1. Score screenshot

 • The upload of a screenshot of the final score is mandatory.

3.2. Hiányzó screenshot

 • A missing screenshot can lead to a penalty points for each team/player and the match may be deleted. (a) Warning, (b) 1 penalty point for each team / player
 • A hiányos screenshotok figyelmeztetéshez, majd 1 büntetőponthoz vezetnek az adott csapatnak/játékosnak.

4. Penalty Point Catalogue

In general, a player and the team can receive up to 6 penalty points per match, unless a single violation has a higher punishment. A team is only punished once per violation, regardless of how many players. Where a player or team receives penalty points for multiple violations, the penalty points are added together.

Rule violation Number of penalty points
General
No show1 Team: 3; Player: 2
Reject compulsory challenge Normal: 1
Intense (top 10): 2
Abort match Player / Team: 2
Use of ineligible player
Inactive barrage Player / Team: 3
Barraged Player / Team: 6
Unregistered player Player / Team: 3
Missing Premium (where required) Player / Team: 3
Missing Trusted (where required) Player / Team: 3
Ringer/Faker Player / Team: 6
Playing with wrong gameaccount Player / Team: 3
Playing without a registered gameaccount Player / Team: 3
Unsportsmanlike behaviour
Multiple/Fake accounts Warning / 1-4 penalty points
Deception Player / Team: 1 - 4
Fake result Player / Team: 4
Fake match media Player / Team: 6
Fake match Player / Team: 6
Cheating Player: 12 / Team: 6
1In cup and league matches default wins are given instead of a match deletion and penalty points.

Matches get only deleted if the team/player violating the rules won the match.