Što je Adria Open?

Adria Open je serija tjednih kupova na kojim skupljate bodove za kvalifikaciju u mjesečno finale, ali i ESL Premium Account nagrade. U mjesečnom finalu osam najboljih ekipa iz regije odmjerava snage i daje nam odgovor na pitanje koja ekipa iz regije se trenutno može zvati najboljom.

Kako sudjelovati u Adria Open kupovima?

U ESL Adria Open kupovima koristi se Counter-Strike Game Integration sistem koji znatno pojednostavljuje igranje ESL mečeva. Game Integration sistem omogućava vam da korištenjem web browsera odradite mapveto, pokrenete ESL Anticheat program te se automatski spojite na ingame server koji ESL pruža za svaki meč.

Kako uspješno instalirati i testirati ESL Anticheat program možete saznati na ovom linku.

Detaljne informacije o tome kako funkcionira i kako ispravno koristiti Game Integration možete pronaći na ovom linku.

Nadolazeći kupovi

Mjesečna finala

Mjesečna finala održavati će se početkom tjedna nakon zadnjeg vikenda u mjesecu. O točnom datumu i vremenu sudionici finala bit će obaviješteni barem 3 dana unaprijed. U mjesečnom finalu nastupa osam ekipa koje su skupile najviše bodova iz tjednih kupova.

Trenutni mjesečni poredak


Puni mjesečni poredak

Mjesečne nagrade

Mjesto Nagrada
medal_gold_3.png 1. 5x 3 mjeseca ESL Premium
medal_gold_3.png 2. 5x 2 mjeseca ESL Premium
medal_gold_3.png 3. 5x 1 mjesec ESL Premium
Pobjednik ožujak 2016

Bamboo Whispers

BracketFinale

Važnija pravila

Svi timovi se moraju pridržavati donjih pravila. Svako nepoštivanje pravila biti će sankcionirano penalty pointsima. Igraču i/ili ekipi koja na kraju mjeseca ima 12 i više penalty pointsa može biti zabranjeno igrati na mjesečnom finalu.

Vrijeme/Datum

 • Prijave: Prijaviti se možete na svakom kupu koji je trenutno otvoren za prijave a kojeg možete vidjeti u popisu aktivnih kupova.
 • Kraj prijava: Prijave završavaju 30 minuta prije početka svakog kupa i nakon toga je moguće prijaviti se jedino na kasnim prijavama koje traju zadnjih 10 minuta prije generiranja bracketa.
 • Check-In: Check-in za svaki kup počinje 30 minuta prije početka kupa i završava 15 minuta nakon, točno 15 minuta prije početka kupa. Molimo da se checkirate kako bi mogli sudjelovati.
 • Kasna prijava: Ukoliko ste zakasnili na prijave koje traju do početka check-ina, za vas smo sačuvali zadnjih 10 minuta za kasne prijave, točno 5 min prije početka kupa, kako bi se napravio bracket i saznali protivnici.

ESL Anticheat
ESL Anticheat je obavezan za svakog igrača iz svakog tima tijekom CS:GO Adria Open kupova. ESL Wire je podržan na Windows 7 (SP1), Windows 8.1 i Windows 10 operativnim sustavima (32 i 64bit). Ukoliko imate Windows 8, upgrade na 8.1 je besplatan i preporučamo ga. Ukoliko barem 1 igrač nekog tima igra bez ESL Wire Anti-Cheata, posljedice snosi cijeli tim te biva diskvalificiran iz kupa. Ako imate problema sa ESL Anticheat programom, pročitajte najčešće probleme i rješenja u ovoj vijesti.

Serveri
ESL pruža 128 tick visoko kvalitetne servere koji se koriste za CS:GO Adria Open kupove. Dozvoljeno je igrati na drugom serveru ukoliko jedan tim to zatraži (npr. zbog problema sa pingom). Ukoliko ne želite igrati na ESL serveru, sami server morate osigurati na kojemu ćete igrati. Ukoliko oba igrača/tima imaju 128 tick server na raspolaganju, meč se mora podjeliti da se ravnopravno igra na oba servera. Za prvu polovicu meča koristi se server igrača/tima s lijeve strane na stranici meča, dok se za drugu polovicu koristi server igrača/tima s desne strane na stranici meča.

Eliminacija mapa
Mape se eliminiraju uz pomoć Game Integration sistema, a ukoliko on ne radi eliminirat ih morate u match chatu ili match komentarima, po sistemu 1-2-2-1, s time da tim koji je viši seed eliminira prvu mapu, nakon njega lošije seedani tim eliminira dvije, pa opet viši seed dvije te lošiji bira mapu koja se igra. Mapa koja se igra mora biti obavezno napisana u match komentaru.

Matchmedia
Korištenjem Game Integrationa nije potrebno snimati i uploadati matchmedia jer ESL Anticheat i ESL server na kojemu se igra automatski uploadaju demo cijelog meča. Ako Game Integration ne radi i ne igrate na ESL Serveru svaki igrač mora snimati POV demo, te ga uploadati na zahtjev protivničkog tima. Također, obavezan je rcon status (ili običan status, ukoliko niste vlasnik servera) screenshot, te screenshot sa finalnim rezultatom. Molimo, ne zaboravite uploadati screenshotove na kraju meča kako nebi dobili penalty pointse.

Overtime
Ako dođe do overtimea GI će automatski namjestiti server na produžetke, a ako igrate na vlastitom serveru morate učitati ESL Serverconfig sa postavkama - MR5 i mp_startmoney 16000.

Komunikacija
Tokom održavanja kupova barem 1 igrač iz svakog tima je obavezan biti na IRC kanalu #esl.adria kako bi komunicirao sa protivnikom i adminima kupa. Sve obavijesti vezane za kup (kašnjenja, odgode, i slično) će također biti objavljivane na tom IRC kanalu.

Timovi/Igrači
U Adria Open kupovima svi timovi moraju biti sastavljeni po 5+0 sistemu, dakle svi igrači koji sudjeluju na ovim kupovima moraju imati trenutno prebivalište u jednoj od zemalja koje su dio ESL Adria regije. Te zemlje su:

 • Albanija
 • Bosna i Hercegovina
 • Crna Gora
 • Hrvatska
 • Makedonija
 • Slovenija
 • Srbija
Timovima je dozvoljeno dodati/promijeniti maksimalno 2 igrača prije početka mjesečnog finalnog kupa. Ukoliko netko od igrača bude imao uvrijedljiva imena ili admini ne mogu (radi nedostatka rcon status/status screenshota) vidjeti koji je igrač sudjelovao u pojedinom meču, tim ili igrač mogu biti diskvalificirani.

Pomoć
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, napravite support ticket, dok za vrijeme održavanja kupova koristite isključivo IRC kanal #esl.adria za sva pitanja.

Završeni kupovi