Jouw weg naar de ESL Dutch Championship

Hoe neem ik deel aan het ESL Dutch Championship?
Vanaf 27 augustus starten de kwalificaties waaraan iedereen gratis deel kan nemen. Je dient je met je team in te schrijven via onze site. In deze video staan alle stappen uitgelegd.
Schrijf je hieronder in voor de eerste kwalificaties van League of Legends of Counter-Strike: Global Offensive:
LoL 2nd qualifier
CS:GO 2nd qualifier

Bekijk alle regels en informatie in het rulebook hier.
Zoek je nog een team of teamgenoot? Sluit je dan nu aan bij ons Discord channel en vorm je team!

Wat is het ESL Dutch Championship
Het ESL Dutch Championship is de nationale esportscompetitie van Nederland. Dit seizoen kunnen esporters deelnemen aan Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends. De kwalificatie van het kampioenschap loopt vanaf 27 augustus tot en met 14 september, waarna de groepsfase vanaf 24 september van start gaat. Hierin strijden de beste teams om een finaleplaats voor het ESL Dutch Championship en een prijzenpot van €13.000.

Structuur van het ESL Dutch Championship
Iedereen kan zich met zijn team inschrijven voor (alle) vier de verschillende kwalificaties. Mocht je je de eerste keer niet kwalificeren, dan heb je daarna nog drie kansen. De top 3 van elke kwalificatieronde zal in een aparte play-off-ronde (Relegation) gaan strijden tegen de nummers 5 tot en met 8 van het vorige (Benelux) seizoen voor vier plekken in de groepsfase. De top 4 van deze play-off-ronde (Relegation) zal zich plaatsen voor de groepsfase. Deze zal verder worden aangevuld met de nummers 1 tot en met 4 van het afgelopen seizoen.

Finale op Bright Day 2018
Duizenden gamers en techliefhebbers aanschouwden vorig jaar op Bright Day de finale van het ESL Benelux Championship. Na dit grote succes vindt ook dit jaar de ontknoping plaats van de eerste editie van het ESL Dutch Championship op Bright Day. Het techevenement vindt plaats in het weekend van zaterdag 24 november en zondag 25 november in de Expo in Haarlemmermeer. Koop jouw tickets hier!

Game on!

Upcoming Qualifiers

Over ESL Benelux

Naast het ESL Dutch Championship organiseert ESL Benelux ook het ESL Proximus Championship voor België en de Rainbow Six Benelux League. Bovendien organiseert ESL Benelux verschillende cups voor Splatoon, Overwatch en PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG). Meld je aan voor het ESL Dutch Championship via deze website, bekijk de aftermovie van de ESL Benelux Championship Finals of vind meer informative over ESL Benelux via Twitch, Facebook en Instagram. Het ESL Dutch Championship is gesponsord door MediaMarkt, Medion Erazer en Paysafecard.

Past Qualifiers