Üdvözöl téged az Electronic Sports League!

Tartalom

Első lépések

    Csapatban akarsz játszani?
  • Kérj meg minden játékost a csapatodban, hogy töltsék ki a profiljukat és regisztrálják a Játékhozzáféréseiket.
  • Új csapat regisztrálása
  • Menj az Adatlap szerkesztése menüpontra, hogy lecseréld vagy megnézd a csapat jelszavát.
  • Add meg a csapattársaidnak a csapat linkjét és a jelszót
  • A menüből válaszd ki az országot ahol játszani akarsz, majd a játékot és ezután a laddert

Regisztráció

Mielőtt bármit is tudnál csinálni az oldalon regisztrálni kell magad mint játékos. Ehhez, kattints a Regisztráció linkre a felhasználói felületen (jobb felső terület a honlapon).

Fontos! Csak egyszer regisztrálhat mindenki az ESL-en. Ha már regisztráltál korábban, de nem tudsz bejelentkezni (pl. elfelejtetted a bejelentkezési adataidat), kérlek kérj segítséget ezen a linken keresztül és írj le minden információt amire emlékszel, hogy megtaláljuk a felhasználói profilod (pl. e-mail cím, felhasználónév, ICQ szám, játékhozzáférés).

Regisztrációhoz töltsd ki az alábbi mezőket, e-mail címedet kétszer (kisbetűkkel), felhasználóneved, klánprefixet ha egy csapat tagja vagy, az országot ahol élsz (nem a nemzetiség), az oldal nyelvét és azt, hogy kitől hallottál az ESL-ről. Ezeket az információkat később meg tudod változtatni.

Fontos, hogy az e-mail cím amit megadtál valós legyen. Mielőtt bejelentkezhetnél az oldalra, meg kell erősítened a regisztrációdat az e-mail címedre kiküldött linken. Ellenőrízd a mail/anti spam beállításaidat ahhoz hogy az e-mail a [email protected] címről ne törlődjön automatikusan.

Olvasd el a használati feltételeket és a felhasználói adatok védelmével kapcsolatos szöveget mielőtt kipipálod a 2 checkboxot és a Send re klikkelsz.

Pár percen belül meg fogod kapni az e-mailt az Electronic Sports League-től ([email protected]) a következő fejléccel: Sikeres regisztráció. A levélben lesz egy hasonló link: http://www.esl.eu/change_password/d5660afa61e08df2 itt be tudod állítani a jelszavad és bejelentkezhetsz az oldalra..

A jelszavadnak minimum 5 karakter hosszúnak kell lennie és tartalmaznia kell kisbetűket(a-z), nagybetűket(A-Z) és számokat(0-9). A jelszavadban nem lehet speciális karakter. Ha beállítottad a jelszavad, automatikusan bejelentkezik az oldal.

Profil kitöltése

A magyar ligákban való szerepléshez kötelező kitölteni a profilod, de a nemzetközi ligákban is ajánlott azért, hogy elismert tagja legyél az ESL community-nek. A profilod kitöltésének megkezdéséhez, kattints a Beállítások menüpontra majd a Személyes adatok szerkesztése linkre.

Itt meg tudod változtatni azokat az adataid amelyeket regisztrációkor megadtál, valamint további mezőket is kitölthetsz. Ha több mindent kitöltesz, a profilod is jobban fog kinézni. Az adataid megadásának egy másik haszna, hogy a profilod valódibbnak tűnik és ha valamilyen problémád lesz a bejelentkezéssel (pl. nem tudsz bejelentkezni az e-mail címedre és elveszted a jelszavad) az információk amiket megadtál igazolják, hogy valóban te vagy a felhasználói fiók tulajdonosa. Ha nem akarod, hogy mások is lássák az adataid akkor a jobb oldalon levő checkbox-okat ne pipáld ki.

Fontos! A legtöbb ligába való jelentkezéshez meg kell adnod minimum egy publikus címet(ICQ,IRC,MSN,stb.) ahol megtalálható vagy és a többi játékos könnyen kapcsolatba tud lépni veled.

Ha visszamész a Beállításokhoz, itt különböző helyeket találsz ahol még több információt megadhatsz magadról. Mondd el milyen géped van és, hogy mik a kedvenceid a "Többet rólam"-szerkesztése menüpontban, tölts fel képet magadról(magyar ligákban kötelező)Fotó cseréje vagy valamilyen logót.

Játékhozzáférések

A legtöbb játékban használt játékhozzáférést meg tudod adni ESL-en, ez azonosítja a játék tulajdonosát. Mielőtt játszani kezdenél a ligákban, kötelező regisztrálnod a játékhozzáférésed!

A legnépszerűbb játékok ahol szükséges a játékhozzáférés regisztrálása: Counter-Strike (SteamID), Warcraft 3 (Battlenet), FIFA (Matchmaker), Pro Evolution Soccer (Lobbynick) és Call of Duty (Punkbuster GUID).

Játékhozzáférés regisztrálásához, klikkelj a Beállításokra és menj a Játékhozzáférések (SteamID,...) linkre. Válaszd ki a játékhozzáférésed típusát, és írd be a SAJÁTOD (bizonyosodj meg róla hogy helyesen adtad meg!) és klikkelj a Send-re. A "reason" és a "Screenshot" mezők kitöltése csak akkor kötelező ha meg szeretnéd változtatni a már régebben beírt Játékhozzáférésed.

Ha nem tudod hol lehet megtalálni a játékhozzáférésed, akkor keresd meg ITT.

Fontos! A játékhozzáférésed SOHASEM a CD-Kulcsod!

Csapat létrehozása

Csapat regisztrálásához regisztrált felhasználónak kell lenned. Miután bejelentkeztél kattints a Csapataim majd az Új csapat regisztrálása linkre. A popup ablakban add meg a csapat nevét amelyet regisztrálni akarsz és klikkelj az OK-ra!

Ha a csapat regisztrálás megtörtént akkor a Csapataim menüpontra klikkelve megjelennek azok a csapatok amelyben szerepelsz. Itt a következő lehetőségek közül választhatsz: (Adatlap), Új tag meghívása és Szerkesztés. Az első dolog amit tenned kell a jelszó megváltoztatása a Szerkesztés menüpontban. A csapattársaid ennek a jelszónak a segítségével tudnak csatlakozni a csapathoz.

Azt javasoljuk hogy tölts ki minden mezőt a csapat adatlapján, ez nem csak jól néz ki az adatlapon, hanem könnyebbé teszi más csapatok számára, hogy információkat találjanak rólatok valamint így könnyebben el tudnak érni titeket.

A csapatodhoz való csatlakozáshoz nincs más dolgod, minthogy megadd a meghívni kívánt játékosnak a csapatod linkjét és a csatlakozási jelszót. A csapat adatlapján van egy link Belépés a csapatba, beírja a jelszót és már bent is van a csapatban.

Ladderek, kupák és ligák keresése

Ha korábban már használtál más liga oldalakat akkor kicsit nehéznek tűnhet az ESL kezelése elsőnek, de hamar rá fogsz jönni hogy nagyon jó az oldal felépítése.

ESL-en a ligák először is országokra (nemzeti szekciókra), vannak osztva, majd játékokra. Ladder vagy kupa kereséséhez olyan játékokhoz amikkel játszol, válaszd ki az országot az oldal bal felső pontjában. A játékot egyszerűen megtalálhatod a középső menüben. Ha nem találod akkor javasolhatod a liga indítását az alábbi fórumban: [LINK].

A menüből kiválaszthatod a játékot és azt, hogy 1on1 vagy csapatos ligákat szeretnél megnézni, majd a lenyíló listából kiválaszthatod a megfelelő Ligát vagy kupát.

Csatlakozás egy ladderhez.

Most, hogy már regisztrálva vagy, kitöltötted a profilodat és beírtad a játékhozzáférésed itt az idő a játékra!

Válaszd ki a Ligát ahol játszani szeretnél. A liga oldalán látni fogod az első 20 csapatot vagy játékost, kiemelve a résztvevők számát a jobb oldalon és a ranglista alatt a jelenlegi és a következő mérkőzéseket valamint híreket. Mielőtt jelentkezel a ladderbe olvasd el a Rules & Information menüpont alatt található Szabályzatot. Itt tudod megnézni az adminok listáját is. Ha elolvastad akkor jelentkezhetsz a ligába.

A jelentkezési feltételek különbözőek lehetnek a ligákban, kupákban és bajnokságokban valamint az egyes nemzeti szekciókban. A legtöbb játék ligájában megkövetelik a profil hiánytalan kitöltését, a fotó feltöltését(amelyen jól látszik az arcod) és a játékhozzáférés (Játékhozzáférés) regisztrációját. Ha te vagy a csapatod megfelelt az összes feltételnek és elolvastad a szabályzatot pipáld ki a checkboxot és kattints a YES-re

Tipp: A legkönnyebb módja annak, hogy megnézd ki nem írta még be a csapatodban a játékhozzáférését a Tagok menüpont a csapatod adatlapjának bal oldalán.

A legtöbb ligában az ESL-en a jelentkezéseket az adminok ellenőrzik manuálisan azért hogy kiszűrjék a hamis játékhozzáféréseket. A várakozási idő néhány perctől akár több napig is tarthat, a jelentkezők és az adminok számától függően.

Kihívás

A kihívásnak különböző módjai vannak ESL-en.

Játékos/Csapat adatlap

A legkönnyebb út a kihíváshoz, a játékos/csapat adatlapján található Kihívás kiválasztása, abban a ligában/játékban ahol játszani akarsz ellene.

Ladder tabella

Menj a ligára ahol ki akarsz hívni másokat és kattints a Ranglista gombra. Itt megtalálhatod az összes résztvevőt. ezek mellett használhatod a Keresést vagy megtekintheted az új belépőket.

Instant Challenger

Az ESL Instant Challenger (EIC) összesorsol olyan játékosokkal akik szintén ellenfelet keresnek az adott időpillanatban. Ez a funkció aktiválva van számos ligában, a nap különböző időszakaiban. Ha a liga amiben részt veszel támogatja, akkor az EIC logót látni fogod a liga főoldalán. Nézd meg az Instant Challenger oldalt és a hogyan használjam menüpontot a további információkért.

Matchmaker

Ennek a funkciónak a segítségével beállíthatsz egy időpontot hogy mikor érsz rá és a többi játékos látni fogja, hogy valaki ellenfelet keres az adott időpontra.

Ha a másik játékos kiválaszt téged akkor automatikusan létrejön a mérkőzés. Bővebb információk a következő oldalon: [LINK]

Amennyiben elakadtál vagy más kérdésed is felmerült, fordulj az admin team-hez (Magyar adminok) vagy írj supportot: ( www.esl.eu/hu/support)