Ljestvice
Ladder ili ljestvica oblik je beskonačnog natjecanja u kojem se igrači ili timovi međusobno bore za što bolji rank. One postoje još od početka, od 2012 godine, kada je otvorena naša voljena World of Tanks Hrvatska sekcija. U nastavku pročitajte par novosti koje donosimo u 2015. godini te vodič kako sudjelovati na ladderima.
Kod nas postoje 3 laddera, a ovako izgleda trenutni poredak:
1on1 1on1 HT Ladder 1. Splitter90 2. BloodFeatherReinc 3. CRO_VixzoR
Team 3on3 Ladder 1. INASS
Team 7on7 Ladder

Kao što vidite, jedini aktivni ladder je 1on1. Plan nam je da poboljšamo kvalitetu igre u 1on1 ladderu i aktiviramo 3on3, a možda i 7on7 ladder!

Do nedavno se igranjem laddera nije moglo osvojiti ništa osim slave i prepoznatljivosti, no sada se priča okrenula.
1. Svakog mjeseca najaktivnijeg igrača/ekipu u jednom od laddera nagrađujemo sa ESL Premium računom u trajanju od mjesec dana.
2. Aktivnim sudjelovanjem na ladderu imate pravo prijaviti se na specijalne kupove na kojim su nagrade uvijek ingame zlato, a često i ESL Premium te virtualni trofej na vašem ESL profilu. Do sada smo organizirali par takvih kupova, no ove godine ih planiramo još više!
3. Svakoga mjeseca, najbolja 4 igrača/tima na aktivnom ladderu (natjecatelji moraju imati barem 2 meča taj mjesec, a ladder taj mjesec mora imati barem 10 zatvorenih mečeva) sudjelovati će u kupu u kojem će osvojiti najmanje par stotina ingame zlata.


Kako igrati ladder?

Prvo što morate znati je da kada ste u Ladderu, nemate nikakvih obaveza. Ako se prijavite, niste obavezni igrati mečeve iako je to svrha Laddera. Svaki tim/igrač može izazvati bilo koji drugi tim/igrača, koji može biti odbijen. U Ladderu sa više od 20 članova, odbijanje izazova od igrača koji se nalaze unutar 20 mjesta (rank) od vas se kažnjava kaznenim bodovima.
Postoje 4 statusa meča: Challenge, Open, Protest i Closed.
- Challenge znači da je netko nekoga izazvao ili onda kad je na neki izazov odgovoreno sa promjenom termina meča. Bitno je napomenuti da se svakom izazovu može naknadno promijeniti vrijeme meča tako da uvijek možete kontaktirati vašeg suparnika ingame i dogovoriti naknadno vrijeme ako prvo preporučeno nije odgovaralo igraču.
- Open znači da je meč otvoren te se treba odigrati. Tek kad je status Open, možete pokrenuti meč sa ESL Anti-Cheat-om.
- Protest znači da se jedan od igrača žalio ili je potrebna intervencija admina koji će protest riješiti u najkraćem roku.
- Closed znači da je rezultat upisan i meč zatvoren.

U našim Ladderima postoje tri različita načina kako naći protivnika i svaki od tih ima svoje prednosti. Poredani su po preporuci admina:

Instant Challenger

Instant Challenger je najbrži i najdirektniji način nalaženja protivnika za meč ovoga trenutka. Kada pritisnete gumb, kreće potraga za igračem ili ekipom jednakog ranga koji također traži protivnika.
Nema više dosadnih dogovaranja sa protivnicima, i nema potreba traženja istih na IRC-u ili u igri. Jednostavno pokrenite Instant Challenger, sjednite i čekajte.
ESL Instant Challenger se sastoji od tri koraka:
a). Prije nego što se pokrene traženje, određeni parametri moraju biti odabrani, na primjer mapa. Potom jednostavno kliknite na ‘‘Play‘‘ i ESL Instant Challenger će se pokrenuti.
b). Nakon što je traženje počelo, otvoriti će se pop-up prozor. Mali broj na sredini pokazuje koliko je protivničkih traženja završeno, te kada će vase biti završeno. Ako nakon tog vremena ne dobijete meč, možete proizvoljno ponovno pokrenuti traženje.
c). Kada nađete protivnika, web stranica će vas prebaciti na ‘’Pre-match’’ prozor. Ovdje ćete naći sve informacije o svom meču. U desnom donjem kutu ćete primjetiti chat preko kojega se dogovarate sa protivnicima oko ostalih detalja. FAQ

Matchmaker

Pomoću matchmakera možete tražiti meč za određeno vrijeme!
Sve što morate učiniti je napraviti unos za onaj datum i vrijeme koji vama paše. Ostali sudionici Laddera će vidjeti taj unos i prihvatiti ga ako njima paše. Nakon što netko prihvati meč, biti će odmah kreiran za taj datum koji ste vi odabrali. Taj meč je obavezan.Slobodni izazov (challenge)

Ako ste se prijavili u svoj ESL account i član ste Laddera, naći čete link ‘’Challenge’’ na svakom timu/igraču u Ladderu. Ovdje možete odrediti postavke, poput datum i vremena. Prije toga je dobro kontaktirati svoje protivnike putem privatnih poruka da se dogovorite. Ako ste se prethodno dogovorili sa nekim timom za meč na ESL-u, trebali biste koristiti ovu opciju. Ako hoćete, možete izazvati tim i bez prethodnog dogovora.
Hrvatske ljestvice

1on1 Heavy Tanks Ladder
Prijavite se
I natječite s drugim tenkistima

Poredak
Pogledajte koga bi izazvali

Instant Challenger
Najbolji način izazivanja.
Termini utorkom i petkom u 20 i 21h

Matchmaker
Planirajte mečeve u budućnosti
3on3 Ladder
Prijavite se
I natječite s drugim tenkistima

Poredak
Pogledajte koga bi izazvali

Instant Challenger
Najbolji način izazivanja
Termini srijedom i subotom u 20 i 21h

Matchmaker
Planirajte mečeve u budućnosti

7on7 Ladder
Prijavite se
I natječite s drugim tenkistima

Poredak
Pogledajte koga bi izazvali

Instant Challenger
Najbolji način izazivanja
Termin nedjeljom u 19 i 20h

Matchmaker
Planirajte mečeve u budućnosti


Pozivamo vas sve da koristite ESL Instant Challenger za što brže i jednostavnije nalaženje protivnika. Ako vam nešto nije jasno, predlažete koji drugi termin ili bilo što vezano za laddere, slobodno napišite komentar pa ćemo ažurirati ovu vijest tako da svima bude sve jasno.

Budite u toku, pratite nas!Feedback

Ako imate bilo kakve povratne informacije, kritike ili prijedloge, slobodno pišite na forum.

Želite li postati dio ESL Hrvatske?

Želite li se baviti igrom World of Tanks u najvećoj i najvažnijoj svjetskoj eSport ligi?
Napišite prijavu!


Roll out!
Wasteful, Friday, 09/01/15 09:31
 
comments (0)
 
 
No comments yet.
 
 
Information:
  • info write comment not allowed