Najavljujemo ESL EXPerience!
Ovoga puta pripremili smo za vas nešto stvarno veliko. Nešto na što smo strašno ponosni. Nešto što ne bi bilo moguće bez suorganizatora kojeg smo pronašli u Visokom učilištu Algebra - Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Organiziramo ESL EXPerience, veliki League of Legends event koji se sastoji od 3 kvalifikacijska kupa i velike LAN završnice u Zagrebu za čak 16 najboljih ekipa. Vrijedne nagrade, profesionalni streaming, događanja za igrače, posjetitelje, pa i one koji će nas pratiti putem streama!
Sve informacije pročitajte u nastavku vijesti.ESL

Facebook

Algebra

Racunasrtvo

O ESL EXPerience

EXPerience je prvi iz serije ESL-EXP evenata s LAN završnicom koju za vas organiziraju Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo i hrvatski ESL. EXPerience je League of Legends event koji se sastoji od 3 online kvalifikacijska kupa i velike dvodnevne LAN završnice u Zagrebu. Pravo sudjelovanja imaju sve ekipe koje se sastoje od pet hrvatskih igrača te nastupaju na Nordic and East serveru. Na LAN finale pozivamo 16 najboljih ekipa, gdje ih osim zabave i druženja očekuju i vrijedne nagrade.

Kako?

Uz veliku pomoć naših suorganizatora kojima se neizmjerno zahvaljujemo:

Visoko učilište Algebra -
Visoka škola za primijenjeno računarstvo


Sve vas pozivamo da ih posjetite i odvojite malo svoga vremena kako biste se informirali o najboljem stručnom studiju u Hrvatskoj.

Gdje i kada?

Velika LAN završnica održat će se 12. i 13. srpnja u prostoru Visokog učilišta Algebra, na adresi Ilica 242, Zagreb. U petak 12.7. u popodnevnim i večernjim satima održat će se revijalni dio eventa koji će uključivati nekoliko različitih formata showmatcheva i zabavnog programa dok će se u subotu 13.7. od ranog jutra krenuti s natjecanjem. Informacije o jeftinijem smještaju očekujte tokom sljedećeg tjedna.

Nagrade

Osim sponzorskih nagrada u novcu i hardveru, dio nagrada bit će pokriven iz kotizacija. KOTIZACIJU PLAĆAJU SAMO EKIPE KOJE SE KVALIFICIRAJU NA LAN ZAVRŠNICU. Kotizacije nisu visoke i ovdje su najviše iz razloga da se osiguramo kako će ekipe doći na LAN završnicu. Ukupan iznos kotizacija vraća se kroz nagradni fond i pokriva manje od 50% ukupnih nagrada. Za sada možemo potvrditi da će nagrade iznositi minimalno:


1. 5000 kn
2. 2500 kn
3. 1500 kn
4. 5x podloga


Uskoro očekujte objavu dodatnih nagrada. Vjerojatno će nagrađeno biti barem najboljih 6 ekipa.

Sistem natjecanja

Održat će se tri kvalifikacijska kupa koji ukupno šalju 16 timova na LAN završnicu. Prva dva kupa šalju po 6, dok zadnji šalje 4 ekipe u finale. Seeding za finale slaže se redoslijedom kvalificiranja, dakle najboljih 6 s prvog kupa bit će top 6 seedova na završnici. Ekipe koje su ostvarile kvalifikaciju ne smiju nastupati na drugim kvalifikacijama. LAN završnica započet će s 4 skupine po 4 ekipe nakon čega dvije ekipe iz svake skupine ulaze u knock-out fazu.

EXPerience Home Page

Obavezno bacite oko na početnu stranicu eventa:
EXPerience kvalifikacijski sistem

Kroz 3 kvalifikacijska kupa priliku za nastup na LAN završnici dobit će 16 najboljih ekipa.

Sva tri kvalifikacijska kupa igrat će se po sistemu double elimination bo1 (best of one) dok će finale biti bo3 (s pobjedom prednosti iz winners bracketa).

Pravila kao i sve ostale informacije možete pročitati na leagueinfo stranici eventa.

Za razliku od ostalih turnira na hrvatskom ESLu gdje vrijedi pravilo kako više od polovice igrača mora živjeti u Hrvatskoj, za ovaj turnir to vrijedi za svih 5 igrača u ekipi.

Natjecanje se održava na "Nordic & East" serveru te su svi sudionici obavezni unijeti summoner name za taj server. To možete učiniti na linku: LoL Nordic&East Summoner name

Tournament code

LoL natjecanja na ESLu koristite sistem tournament koda. Više o tome što to znači i kako se koristi pročitajte u SLUŽBENOJ OBJAVI.

Check-in sistem na kupovima

Kao i na svakom kupu do sada, ponovno koristimo ESL check-in opciju.
Pa da to ukratko objasnimo: Check-in znači da morate potvrditi igranje na kupu u kratkom vremenskom razdoblju prije početka kupa.
Dakle u slučaju ovog kvalifikacijskog kupa, morate obaviti check-in u vremenu između 18:30 i 18:50. Samo timovi koji naprave check-in imaju pravo nastupa na kupu. Check-in lako pronađete na istom linku gdje se za kup prijavljujete.

Kontakt za vrijeme kupova

Kako bi olakšali dogovaranje mečeva te hvatanje admina oko bilo kakvih pitanja, barem jedan predstavnik svake ekipe OBAVEZAN je biti na IRC kanalu #esl.hr na quakenet.org serveru. Za one koji nemaju iskustva s IRCom, spojite se preko webchata -> LINKEXPerience kvalifikacijski kupovi

Prije prijave na kvalifikacijske kupove, obavezno pročitati:Prvi kvalifikacijski turnir

Prvi kvalifikacijski kup održat će se u standardnom Cro4LoL terminu, od srijede do petka, od 20h na dalje. Početak kupa je u srijedu 26.6.

EXPerience Qualifier #1:

Signup!

Signup otvoren!
Datum: Srijeda do petak 26.-28.06.2013.
Početak: 20:00
Zatvaranje signupa: 26.06.2013. 19:30
Obavezan check-in: 19:30 - 19:50
Broj ekipa: po potrebi
Struktura: Double Elimination


Drugi kvalifikacijski turnir

Drugi kvalifikacijski kup održat će se sljedeći tjedan u utorak i srijedu, od 18h na dalje. Početak kupa je u utorak 2.7.

EXPerience Qualifier #2:

Signup!

Signup otvoren!
Datum: Utorak i srijeda 02.-03.07.2013.
Početak: 18:00
Zatvaranje signupa: 02.07.2013. 17:30
Obavezan check-in: 17:30 - 17:50
Broj ekipa: po potrebi
Struktura: Double Elimination


Treći kvalifikacijski turnir

Treći kvalifikacijski kup održat će se za vikend, tjedan dana prije LAN završnice. Početak kupa je u subotu 6.7. u 16h.

EXPerience Qualifier #3:

Signup!

Signup otvoren!
Datum: Subota i nedjelja 06.-07.07.2013.
Početak: 16:00
Zatvaranje signupa: 06.07.2013. 15:30
Obavezan check-in: 15:30 - 15:50
Broj ekipa: po potrebi
Struktura: Double Elimination
Hrvatski ESL na facebooku

Hrvatski ESL sve vijesti objavljuje i na svojoj facebook stranici! Stoga pozivamo sve gejmere da što prije lajkaju ESL Croatia na facebooku kako ne bi propustili nijednu važnu obavijest te kako bi sve novosti dobivali direktno na svoj facebook wall.
Voshy, Saturday, 22/06/13 13:30
 
comments (19)
 
 
lol
nice! :)

ako trebate kakvu pomoc u ogranizaciji samo javite
1 edits
Treba nekom mid player ?
cek jeli se treba odigrati sva 3 kvalifikacijska kupa ili, od prvog do treceg ako pobjedujete, ili se moze birati koji kvalifikacijski kup zelite odigrati?
2 edits
IVEK wrote:
cek jeli se treba odigrati sva 3 kvalifikacijska kupa ili, od prvog do treceg ako pobjedujete, ili se moze birati koji kvalifikacijski kup zelite odigrati?


Trebas se samo na jednom kavalificirat i sto prije se kvalificiras to veci seed...
Veliki respect za organizatore,treba imat muda i strpljenja takvo sta organizirat,a posebno u hrvatskoj s obzirom na trenutacno stanje..Necu sudjelovat jer nemam neku jacu ekipu,ali cu vrlo rado odgledati streamove :) pozz
ako nekome fali igrac dodajte me ingame kobaldus
Slusaj "slusajte" HRVATSKA JE NA EASTU.
hrvatska je na eastu....
1 edits
nice, a tko su komentatori? l0l
1 edits
ako nekom fali MID nek se javi-..
U slucaju da nekome fali igrac Solo Top - Rexxxy :)
splico31 mid/top (bronze V trazin diamond I team min. :D ) just kiddin add me ako ko triba igraca ;)
aj igrat cu za nekog ako me neko zamoli
2 igraca (plat2 i gold1) traze normalan team za turnir
Someone search for a super pro mid player?=*
slavMi wrote:
2 igraca (plat2 i gold1) traze normalan team za turnirAjde daj imena taman nam fale top i mid jedan
Tražim ekipu za turnire i općenito da se uigramo i tako trenutno sam Gold IV main role su mi Mid/adc 1500+ normal gejmova sve ukupno 900+ ranked gejmova samo s3. Javite se:)

EUNE - IvikusDW
1 edits
.
 
 
 
Information:
  • info write comment not allowed