EXP erience League of Legends Finals

[ Complete rules ] [ Admins ] [ Penalty points log ] [ League statistics ]

DescriptionESL

Facebook

Algebra

Racunasrtvo

O ESL EXPerience

EXPerience je prvi iz serije ESL-EXP evenata s LAN završnicom koju za vas organiziraju Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo i hrvatski ESL. EXPerience je League of Legends event koji se sastoji od 3 online kvalifikacijska kupa i velike dvodnevne LAN završnice u Zagrebu. Pravo sudjelovanja imaju sve ekipe koje se sastoje od pet hrvatskih igrača te nastupaju na Nordic and East serveru. Na LAN finale pozivamo 16 najboljih ekipa, gdje ih osim zabave i druženja očekuju i vrijedne nagrade.

Gdje i kada?

Velika LAN završnica održat će se 12. i 13. srpnja u prostoru Visokog učilišta Algebra, na adresi Ilica 242, Zagreb. U petak 12.7. u popodnevnim i večernjim satima održat će se revijalni dio eventa koji će uključivati nekoliko različitih formata showmatcheva i zabavnog programa dok će se u subotu 13.7. od ranog jutra krenuti s natjecanjem.

Nagrade

Osim sponzorskih nagrada u novcu i hardveru, dio nagrada bit će pokriven iz kotizacija. KOTIZACIJE PLAĆAJU SAMO EKIPE KOJE SE KVALIFICIRAJU NA LAN ZAVRŠNICU. Kotizacije nisu visoke i ovdje su najviše iz razloga da se osiguramo kako će ekipe doći na LAN završnicu. Ukupan iznos kotizacija vraća se kroz nagradni fond i pokriva manje od 50% ukupnih nagrada. Za sada možemo potvrditi da će nagrade iznositi minimalno:

1.5000 kn
2.2500 kn
3.1500 kn

Uskoro očekujte i dodatne nagrade. Vjerojatno će nagrađeno biti barem najboljih 6 ekipa.

Sistem natjecanja

Održat će se tri kvalifikacijska kupa koji ukupno šalju 16 timova na LAN završnicu. Prva dva kupa šalju po 6, dok zadnji šalje 4 ekipe u finale. Seeding za finale slaže se redoslijedom kvalificiranja, dakle najboljih 6 s prvog kupa bit će top 6 seedova na završnici. Ekipe koje su ostvarile kvalifikaciju ne smiju nastupati na drugim kvalifikacijama. LAN završnica započet će sa 4 skupine po 4 ekipe nakon čega dvije ekipe iz svake skupine ulaze u knock-out fazu.Opća pravila

Ovim pravilima utvrđuju se prava i obaveze igrača koje prihvaćaju svojom prijavom na online kvalifikacije.

Kotizacije

Nastup na LAN završnici zahtijeva od ekipa plaćanje kotizacije od 250 kn po ekipi (50 kn po igraču). Ekipe koje se prijavljuju na online kvalifikacije prihvaćaju obavezu da u slučaju prolaska u finale mogu pokriti trošak kotizacije te 12. i 13. srpnja doći u Zagreb kako bi nastupili na EXPerience finalu. Kotizacija za 16 timova koji nastupaju na LAN završnici iznosi 250 kuna po timu (50 kuna po igraču). Minimalno 150 kuna bit će obavezno uplatiti unaprijed na žiro račun.

Tko ima pravo sudjelovati

Pravo sudjelovanja u natjecateljskom dijelu ovog eventa imaju ekipe koje se sastoje od petorice hrvatskih igrača s upisanim gameaccountima za EU Nordic & East League of Legends server.Pravila EXPerience LAN završnice

Ovim pravilima utvrđuju se prava i obaveze igrača koji se kvalificiraju za LAN finale.

Poštivanje rasporeda

Svaka ekipa dužna je barem 15 minuta prije početka programa biti u prostoru gdje se održava završnica. Dok čekaju svoj sljedeći meč, ekipa je dužna obavijestiti ESL osoblje u slučaju da itko od igrača napušta službeni prostor te zatražiti informaciju o vremenu kada se mora vratiti. Nakon što admin ekipi da zeleno svjetlo da zauzme poziciju za kompjuterima, ekipa ima najviše 5 minuta za postavljanje periferije, naštimavanje komunikacije i sl. te su nakon 5 minuta dužni biti u igri spremni za početak bananja i pikanja. Za svaki ban i pick ekipa ima maksimalno 30 sekundi. Kašnjenje, nepojavljivanje, nepotpune ekipe, predugo postavljanje periferije, rastezanje kod banova i pickova i slične situacije koje dovode do zastoja programa rezultirat će diskvalifikacijom ekipe bez mogućnosti povratka kotizacije.

Team Roster

Ekipa je dužna na završnicu doći sastavljena od petorice igrača koji su u ekipi bili i za vrijeme kvalifikacija. To znači da ne mora uvijek igrati istih 5 igrača, ali da se novi igrači ne mogu ubacivati nakon kvalifikacija. Ukoliko netko ne može biti prisutan na kvalifikacijama, a dio je ekipe koja će nastupiti na završnici, pobrinite se da bude u ESL ekipi od početka. U slučaju opravdanih razloga i nužnosti za korištenjem novog igrača, obavezno kontaktirati admina najkasnije do 10.7. Zahtjevi će se rješavati individualno.

Jednak broj bodova u groupstageu

U slučaju da dvije ekipe groupstage završe sa istim brojem bodova, ekipa koja je ostvarila pobjedu u međusobnom ogledu završava na višoj poziciji.
Ako se radi o 3 ekipe s jednakim brojem bodova, na višoj poziciji završava ekipa koja je u najkraćem vremenu pobijedila (ili u najdužem vremenu izgubila) u susretu s četvrtom ekipom koju su svi ostali pobijedili (ili od nje izgubili).


EXPerience kvalifikacije pravila & info

General

Match Mode 5on5
Play Modebo1 (best of one), finale bo3 (best of three)
Ban & Pick ModeTournament Draft
First PickTim sa višim seedom je na lijevoj (plavoj) strani u lobiju

Cup Requirements

Gameaccount OBAVEZAN LoL East summoner name

Pomoć i podrška

IRC#esl.hr - ili - webchat
SupportPošalji ticket
Ingame ChatESL.hr

Tournament code

Kup koristi sistem tournament koda. Više o tome što to znači i kako se koristi pročitajte u SLUŽBENOJ OBJAVI. Tournament code ima pravo koristiti samo 5 igrača iz svake ekipe. Dijeljenje tournament koda igdje izvan 5 igrača koji moraju nastupiti na meču je najstrože zabranjeno i rezultirat će diskvalifikacijom ekipe.

Obaveza prisutnosti na IRCu

Barem jedan predstavnik svake ekipe OBAVEZAN je biti na IRC kanalu #esl.hr na quakenet.org serveru za vrijeme trajanja kupa.
Za one koji nemaju iskustva s IRCom, spojite se preko webchata -> link
Ukoliko ekipa nema predstavnika na IRC kanalu u vrijeme kada bi trebali igrati meč, smatra se da je ekipa odustala od kupa.

Poštivanje rasporeda

Svi igrači koji nastupaju u meču moraju biti u custom gameu NAJKASNIJE 10 minuta nakon predviđenog početka. U slučaju da ekipa nema 5 igrača spremno do tog vremena, smatra se da odustaju od kupa. Jedini izuzetak je ukoliko ekipa još uvijek igra prethodno kolo kupa. U tom slučaju 10 minuta kreće od trenutka kad je upisan i potvrđen rezultat prošlog meča.
Ukoliko neka ekipa kasni ili krši gore navedena pravila, protivnici su DUŽNI prijaviti adminu na IRCu. Ako admin primijeti da je meč počeo s više od 15 minuta zakašnjenja, a nijedna ekipa nije prijavila adminu, računa se da su obje ekipe kasnile te se njihov meč ne čeka za sljedeće kolo. Protivnik u sljedećem kolu dobiva default win, a obje ekipe koje su kasnile idu u losers bracket.
U slučaju da se radi o losers bracketu, obje ekipe automatski ispadaju iz kupa.

Disconnect igrača

Disconnect igrača jedina je situacija gdje ekipe smiju koristiti pauzu. Svaka ekipa ima pravo na maksimalno 10 minuta pauze tijekom meča. Igrač se mora vratiti u igru u najkraćem mogućem roku te nastaviti igru.

Spectator slotovi

Jedine osobe koje smiju u lobbyu zauzeti spectator slotove su ESL admini i osobe koje ESL admini ovlaste. Dijeljenje tournament koda je najstrože zabranjeno.

Obaveza screenshota

Svaki tim je dužan uzeti screenshote scoreboarda na kraju meča. Screenshot je obavezno uploadati na match page nakon završetka partije.
Svaki tim je dužan čuvati screenshotove najmanje 14 dana nakon meča.

Best of one - three

Svaki meč osim finala igra se na best of one (bo1). Finale se igra na best of three (bo3), ali finalist iz winners bracketa ulazi u finale s pobjedom prednosti.

Ostala pravila

Na ovom turniru pravo nastupa imaju samo igrači koji žive u Hrvatskoj. Svih 5 igrača u ekipi u svakom meču moraju biti Hrvati.

Sankcije

U slučaju kršenja pravila ekipa može biti diskvalificirana ovisno o težini prijestupa. Odluku donosi admin.

Parameterpool

Map

  • Summoners Rift *

* = Default

Details

Signup:
Category: Premiership
Rankingsystem: eps
Matchsystem: oneround_noshift
Min. members: 5
Match adjournment: 14 days 28 days
Match abort: inactive
Autoconfirm: 60 min.
Protest period: 3 days