Какво се случи на Wargaming.net League Erope Finals?
И така, танкисти, всяко хубаво нещо има своя край. След много дни и малко повече часове, шестте топ отряда на Европа разделиха картата на София и определиха кой ще играе във Варшава през април и кой ще прибере голямата награда от €35 000. За повече подробности не пускайте мишката си, а просто скролнете надолу.


Това е шестата новина от поредицата, посветена на WGL EU Season 5 finals и World of Tanks. Най-долу ще намерите линкове към другите новини, когато разбира се те бъдат публикувани. Очаквайте по една на всеки няколко дни.

Какво доведе до този момент


Турнирът се проведе и приключи успешно. Всички играчи бяха на място, дори геройски загиналите в предишните игри. Седемчленните танкови отряди заеха своите позиции и се изправиха в безстрашни битки срещу другите такива. Направиха публиката свидетел на едни от най-невероятните игри, които някога са се случвали. Kazna Kru успяха да победят Penta sports едвам едвам в драма, състояща се от цели девет игри, в която видяхме танкове алпинисти... Какво ли още не. Невероятните полуфинали, в които двата големи фаворита бяха унищожени от вече загрелите си опоненти, за които остана да разделят финала. Неща, които никой не очакваше. И може би от всичко най-невероятна беше


вдъхновяващата история на наказателния отряд от Сърбия.


Не знам дали помните новината, в която представях отборите. Там казах кратко и ясно - без значение какво се е случило, Сърбите са наши братя и аз ще ги подкрепям. И направих точно това. С Cobralione (който не играеше по време на турнира) седяхме и гледахме игрите заедно, слушах неговия коментар и изживявах енергията на събитието. На тези момчета, които са участвали на всеки голям World of Tanks турнир, ни никога не са успявали да се разпишат на истинската про сцена.

Следя електронните спортове от много време. От наистина много време. Интересувал съм се от StarCraft, Warcraft, League of Legends, World of Tanks, Counter Strike и какво ли още не. Но никога не бях виждал (или нямам спомен) отбор или играч да изгуби първата си игра и да се пребори да отмъкне титлата до финала през loser bracket-a. Просто чудовищно.



Но именно това се случи с Kазна, които успяха, противно на всички очаквания, гласувания в социалните медии и експертни мнения, да унищожат своите опоненти. Ако трябва да сме съвсем коректни те спечелиха първия си сблъсък, но тази една единствена победа срещу Schoolbus не беше достатъчна и те изгубиха с 1 на 5. В loser bracket-a пък ги очакваха Penta, които демонстрираха невероятна игра и невероятен cheese. След невероятната драма обаче Kазна продължиха напред, само за да затворят деня срещу трети различен опонент - немския Panzerkampwagen - WUSA. Те обаче от своя страна излизаха от тежка загуба от Schoolbus, бях с нисък морал и просто бяха помлени с 5-1 от наказателите. Така именно Казна и Schoolbus се класираха за втория ден на събитието, където щяха да се изправят съответно срещу Virtus.Pro и GGWP.

Сблъсъка на животите на играчите от Казна беше предхождан от много много хора, които казваха, че те нямат шанс. Обаче моята приятелка, както и аз, предвидливо купихме мартенички за сръбските играчи, които да им дават сила и да ги пазят от високи damage roll-ове. (Pilauda получи две мартенички, понеже на tier 6 танковете и М41 Walker Bulldog-ове не им трябва много...). Въпреки всички очаквания обаче, когато финалът започна, първите четири разигравания бяха записани именно на сметката на сърбите, а при 4-0 никой вече не смееше да говори каквото и да е против тях. Virtus.Pro не знаеха къде се намират и наистина в крайна сметка не успяха да се преборят за победата, при краен резултат 4-2. Отидохме да говорим с отбора след играта, а Pilauda ни каза: "Лош сценарий за финала няма. Току що победихме фаворитите, а в последната среща ще се изправим или срещу последния опонент, срещу който не сме играли или ще получим реванш за първата игра и победата ни ще е още по-сладка."



Финалът обаче беше именно този реванш и в крайна сметка Kазна успяха да спечелят още една истинска драма с 7-5, тъй като мачът беше във формат Bo13. Истински танков шедьовър. Играчите и отборът изскочиха в еуфория, получиха своите медали, след което типично по балкански поляха обилно победата. И турнирът приключи по най-невероятния и неочакван начин, разказвайки една истинска история за приятелството, мъжеството и отборния дух на тези, които никога не се предават.

Но понеже ви обичам прекалено много реших да се свържа отново с Cobralione и да го попитам няколко неща от първа ръка, които ще бъдат ексклузивни и специални за тази статия. Нека видим какво той сподели с нас:

ЕSL България: Здравей! Можеш ли да ни кажеш какво беше усещането след като изгубихте първата игра и бяхте наравно 4-4 срещу отбора на Penta?

Cobralione: Изгубихме първия мач, но не изгубихме надеждата си. Приготвихме се психичеси срещу вторите си опоненти - доста веселите играчи на Penta. Когато резултатът беше 4-4 останахме много фокусирани, хладнокръвни и се постарахме да дадем всичко от себе си за победата и честта. По време на игрите не бяхме отчаяни в нито един момент, защото дойдохме да играем, да дадем най-доброто от себе си и да спечелим.

ЕSL България: След тази толкова доминантна победа над Virtus.Pro, смятате ли, че сте най-добрия отбор в света?

Cobralione: Надявам се нашите бъдещи резултати да говорят вместо нас в момента.

ESL България: Имахте много фенове в България преди да дойдете, а сега те са много много повече. Искате ли да им споделите нещо, което никой друг не знае за наказателния отряд?

Cobralione: Първо искам да благодаря на месната публика за невероятната подкрепа! Нямаме търпение отново да играем пред българските фенове, това е наистина неповторимо изживяване. Нещо, което може би хората не знаят е, че спечелихме само и единствено заради подкрепата и силата на Мартеницата. София е КАЗНА!



Крайно класиране


I Казна Kru
II Schoolbus
III Virtus.Pro
IV GGWP
V WUSA
VI Penta Sports (WASD Gaming)

Другите новини от поредицата


Новина 1 - На живо в София: Wargaming.net League EU Season 5 Finals - 10.02.2015
Новина 2 - Най-голямото гейминг събитие правено в България някога! - 12.02.2015
Новина 3 - Отборите на Wargaming.net League EU Season 5 Finals част 1 - 15.02.2015
Новина 4 - Отборите на Wargaming.net League EU Season 5 Finals част 2 - 18.02.2015
Новина 5 - Историята зад Wargaming.net League EU - 23.02.2015
Новина 6 - Какво се случи на Wargaming.net League Erope Finals? - 05.03.2015
Новина 7 - Пет причини финалите на Wargaming.net League да са най-голямото гейминг събитие, правено в страната. - 10.03.2015
Aethelthryth, Thursday, 05/03/15 08:14
 
comments (0)
 
 
No comments yet.
 
 
Information:
  • info write comment not allowed