Медали в купите

За спечелени мачове в купи
За да спечелиш този медал, трябва да изиграеш най-малко 25 мача в купи. Този медал се активира автоматично от системата.
За участие в купи
За да спечелиш този медал, трябва да имаш участие в поне 5 купи. Купите могат да бъдат по различни игри. За да получиш този медал, трябва да се свържеш с екипа чрез support ticket.
За класиране в Топ 3
За да спечелиш този медал, трябва да имаш класиране в Топ 3 в поне 5 купи. Купите могат да бъдат по различни игри. За да получиш този медал, трябва да се свържеш с екипа чрез support ticket.
Сезонни купи
С тези медали се награждават победителите в сезонните купи. Такива купи се провеждат четири пъти годишно в почти всички игри.
За Топ 3 в откриващи купи
С тези медали се награждават първенците и призьорите в първата откриваща купа по дадена нова игра.
Олимпийски eSport медали
На всеки две години се провеждат летни и зимни олимпийски eSport игри (в зависимост от сезона). Най-добрите играчи и отбори се изправят в серия от купи, за да се окичат с лавровите венци и медалите.
Национален шампион
За да спечелите този медал, трябва да спечелите някоя от националните купи. Такива купи се организират по всички игри няколко пъти годишно, като обикновено те продължават по-дълго време и включват групова фаза, фаза на елиминации и финален етап.
Медал "Зала на Славата"
Почти всички дисциплини в ESL имат своя "Зала на славата", в която се съхраняват имената на всички победители в купите от съответната дисциплина. Първенците във всяка една Зала на Славата получават този медал.